De politie houdt je in de gaten op Facebook
10 apr 2012 09:48 | laatste update: 10 apr 2012 09:49
Facebook politie

Niet velen weten dat Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, eigenlijk een boefje is. Zo was hij eerst begonnen met Facemash, waarbij studenten van Harvard konden beoordelen welke vrouwen op school het meest aantrekkelijk waren. Later werd dit met meer succes gekopieerd door Hot or Not. Ook liep hij in de eerste jaren van Facebook rond met visitekaartjes waarop stond 'I am CEO, bitch'. 

Nu is Facebook niet te beroerd om met de politie samen te werken om echte boeven te vangen die actief zijn op het sociale netwerk. Hoe? Door gewoon documenten aan justitie te geven met al jouw gegevens. Pas dus maar op wat je post op Facebook, alles wordt blijkbaar bewaard. Het volledige Facebook document van de zogenaamde Craigslist moordenaar Philip Markoff is namelijk op Internet beland. Deze man heeft een masseuse om het leven gebracht via deze Amerikaanse variant van Marktplaats, en in het onderzoek is er aangeklopt bij Facebook. Als jij ook een crimineel bent zal Facebook dus een rapport afleveren met al jouw updates, vrienden en een gedetailleerd overzicht van waar jij allemaal geweest bent in het netwerk.

Wij hebben zelf eens verder gekeken dan onze neus lang is en er blijkt zelfs een hele waslijst te zijn waarbij Facebook heeft geholpen om louche praktijken op te lossen. Zo worden studenten van de campus gegooid als ze via updates en foto's erachter komen dat ze teveel zuipen of racistische feestjes houden. En dan maar denken dat Facebook updates alleen voor vrienden te zien zijn in tegenstelling tot Twitter. Stomme dingen doen op Facebook is dus voor eigen risico!

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier

(Advertentie)