Familie fuut op pad in Heemskerk

1 jaar geleden | reageer

09:00, Kijk nou wat schattig! Deze mini-fuutjes liften lekker warm en veilig mee met hun moeder. Foto van Theo de Bot. Ook mooie foto's gemaakt in Noord-Holland die je met ons wilt delen? Upload ze hier.

Van je familie moet je het hebben!

1 jaar geleden | reageer

17:03, Het is een stoute jongensdroom die we stiekem allemaal wel hebben; Een lekker smerig voedselgevecht houden! Met eieren, rooie kool, slagroomtaart en doperwten overgooien. Dat dacht Nanne Meijer uit Grootebroek ook! En hoe fijn is het dan om dat te doen met je eigen broertje en zusje en het dan op Youtube te zetten. Gatverrrrdamme!   Lees verder

Een knuffel voor elke Facebook like

1 jaar geleden | reageer

11:59, Wat is eigenlijk nog het nut van een post 'liken' op Facebook. Daar wordt toch niemand warm of koud van? In het echte leven geef je iemand een knuffel. Tegenwoordig kun je internet en de liefde voor je vrienden combineren met de Like-A-Hug jacket van Melissa Chow.

Dat is een jas met allerlei sensoren en virtual reality techniek. Sluit hem aan op je Facebook account en krijg een knuffel elke keer als iemand een post van je leuk vindt. Ideaal ook voor lange afstand relaties om zo toch warmte en begrip voor elkaar te voelen, aldus de makers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Virtual reality is echt de toekomst. Voor eenzame stakkers hebben de Japanners de 'Girlfriend Coat' bedacht. Een jas die kan 'knuffelen' en lieve woordjes in je oor fluistert. Wat is eigenlijk triester, geen knuffels de hele dag of knuffels van een jas?

Seriejunkies opgelet!

1 jaar geleden | reageer

14:40, Geen filmfestival maar een seriesfestival, dat is er 24, 25 en 26 mei te beleven op het Westergasterrein in Amsterdam. Een logisch gevolg van de kwaliteitsverschuiving die de afgelopen jaren van film naar seriegebied plaatsvond. Of je nu een fervente seriejunk bent, of nog nooit van Borgen hebt gehoord, er is voor ieder wat wils om te proberen.

Het leuke is dat je een kaartje koopt voor de hele dag en dus vrij bent om een selectie te maken van wat je allemaal gaat zien. Van eigen bodem is er de serie Feuten, uit de VS zijn er natuurlijk klappers als Game of Thrones, Breaking Bad en Girls, maar er zijn ook wat meer obscure namen uit onder andere Duitsland, België en Zweden. De organisatoren gaan voor een echt 'Lowlandsgevoel' dus je kunt ook lekker eten en rondhangen met andere serieliefhebbers.

Hier lees je een interview met de organisatoren en kaartjes koop je via AmsterdamSeriesWeekend.com.

Augurk + konijn = schattig!

1 jaar geleden | reageer

11:32, Wat hebben een augurk, een pak cornflakes, een USB stick, een parkeerkaartje voor Disney Land en een wc rol met elkaar te maken? In eerste instantie niks, zou je denken.. Totdat je deze voorwerpen op het hoofd van een babykonijntje zet! Dat dacht het baasje van dit lieve konijntje ook en maakte er foto's van. Dit deelt hij gelukkig (!) met heel de wereld met een Twitter, Youtube en Tumblr account vol met foto's van zijn konijn met iets geks op z'n hoofd. Aaahhhww!    Lees verder..

Uiensoep voor een winnaar

1 jaar geleden | reageer |

09:03, De Eurokok kookt dit keer voor programmamaker Ron Flens van Van Zuks Dus. Martin wil Ron in het zonnetje zetten omdat hij een prestigieuze prijs heeft gewonnen met een serie over uien. Dat vraagt natuurlijk om een lekker uiensoepje...
Wil je ook een keer koken met de Eurokok? Stuur ons een mailtje of bel: 020-8505152. Meer Eurokok-filmpjes vind je hier
  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit

Een snelcursus Texels voor beginners

1 jaar geleden | reageer

15:08, Vandaag behandelen we de wonderlijke taal van de Texelaars. Zin om binnenkort een lekkere wandeling te maken op het mooie Texel? Print dit lijstje met gezegden en woorden dan uit en je bent helemaal klaar om je onder te dompelen in de prachtige natuur en de leuke mensen op Texel.

Er bestaan enorm veel leuke uitspraken in het Texels, hier een lijstje met de allerhandigste zinnetjes:

Hij is er heel blij mee: Hij is zò blied as een kiend 
Geen cent hebben: Gien skrabber hèèwwe
Ik voel me weer prima: Ik foel me weer hillegaar 't montje
Wie is je vader?: Fan wie bàjje der ien? 
We gaan op huis aan: We zelle 't pòòdje wot inkorte 
Ik ga niet mee als het vijfde wiel aan de wagen: Ik ga niet op skobberdebonk mee
Heb je iemand zwanger gemaakt?: Hei-je het hooi òn de róók?

Is de taal alleen al nog geen goede reden om Texel te bezoeken? Dan hebben we hier 10 redenen om de boot naar het Noord-Hollandse waddeneiland te pakken! 

Eerdere edities van deze serie gemist?!
West-Fries
Volendams
Amsterdams   
- Haarlems    
 

Een perfect lichaam in 7 minuten

1 jaar geleden | reageer

11:22, Strak in je vel zitten voor de zomer, dat willen we allemaal. Maar uren sporten om dat voor elkaar te krijgen, is wellicht een verspilling van tijd. De '7 minute workout' verovert namelijk de Amerikaanse televisie en nu ook het internet de laatste dagen. Twaalf oefeningen doen met een stoel is voldoende om het perfecte lichaam te krijgen.

Misschien denk je aan 'Nederland in Beweging' waarin oudjes samen met Olga Commandeur de stijve spieren los proberen te krijgen. Vergis je niet, je moet de verschillende oefeningen in een moordend tempo uitvoeren en met slechts tien seconden pauzes ertussen. In tegenstelling tot andere fitness hypes, is deze methode wetenschappelijk bewezen door het American College of Sports Medicine and Health.
Vandaar dat de sport redacteuren van The New York Times en The Daily Mail de routine met jumping jacks, squats en opdrukken helpen promoten.

Hier is een plaatje met, wat de wetenschappers zelf zeggen, het meest efficiënte fitnessprogramma ooit bedacht. Probeer het eens zelf en laat de sukkels van deze wereld maar uren zwoegen in de sportschool!

BMX-er backflipt over Amsterdamse gracht

1 jaar geleden | reageer

14:00, BMX-er Daniel Wedemijer was afgelopen maandag weleens benieuwd hoe dat Amsterdam er nou uit zou zien op zijn kop. Dus hij bouwde een ramp aan weerskanten van de Passeerdersgracht en landde even later de perfecte backflip. Wat heb jij eigenlijk gedaan met je maandagochtend?

Dat is mijn wagen!

1 jaar geleden | reageer

16:20, Verwarring met winkelkarretjes en winkelmandjes; het kan je overkomen. Vooral als je Harry tegenkomt. Harry maakt er namelijk een heuse sport van en zet het op film. Is één grap niet genoeg? Dat vond Harry ook! Hij heeft namelijk een Youtube account vol met leuke pranks.

Special delivery

1 jaar geleden | reageer

13:00, We krijgen elke dag prachtige foto's binnen via 'Jouw Foto'. Vandaag met een wel heel bizarre boodschap: deze lieve kitten is door de brievenbus van de Poezenboot in Amsterdam geduwd! 

Wel of geen ballonnen?

1 jaar geleden | reageer

10:00, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoogje naar dit bericht.

Kristen Nygaard

1 jaar geleden | reageer

17:28, Ietwat bedremmeld hield Hugo Hovenkamp na afloop van die prachtige bekerfinale de 'dennenappel' in zijn handen. De verdediger uit de tijd van het Gouden AZ was uitverkoren om de prijs aan de Alkmaarders te overhandigen.Ik zag het aan. Daar op rij 13 in vak PP van die prachtige Rotterdamse Kuip. Ik zag het aan en moest denken aan Kristen Nygaard, de beste middenvelder die ooit op de Nederlandse velden heeft rondgelopen. Niks ten nadele van de palmares van campinghouder Hovenkamp, maar eigenlijk had de grootste AZ'er aller tijden deze beker moeten overhandigen. Kristen Nygaard, de Deense international. De weergaloze linkspoot. Zou hij daar in de buurt van het Franse Nîmes weer naast zijn wereldontvanger hebben gezeten om naar het wedstrijdverslag te luisteren? Zoals hij dat ook deed toen journalist Wilfried de Jong hem in 2009 bezocht om over het kampioenschap van AZ te praten. Lees verder

De leukste moederdag apps

1 jaar geleden | reageer

10:00, Je bent toch niet vergeten dat het Moederdag is zondag? Ook voor deze dag bestaan er weer allerlei apps die je moeder blij maken, of jou helpen om een cadeau uit te zoeken of iets te organiseren voor deze dag.

Eén van de leukste apps is Felt voor de iPad. Hiermee kun je op een hele elegante manier een handgeschreven kaart maken en deze opsturen naar je moeder. De Cards app van Apple zelf is ook niet slecht en kan je zelf een kaart mee ontwerpen en opsturen.

Shoppen voor een cadeau doe je tegenwoordig niet meer in de winkel of een suf online warenhuis. Etsy is helemaal hot en die hebben ook een gave app. Op Etsy bieden kleine ontwerpers hun eigen producten aan en ze hebben een speciale Moederdag sectie gemaakt. Een uniek cadeau vind je dus daar.

Beetje krap budget dit jaar? Stuur dan een gedicht met de POETRY app, genomineerd voor een Webby Award. Of tip haar gewoon op de website The iPhone Mom. Reviews van de beste apps voor coole, leuke, drukbezette en lieve moeders. Van jong tot oud. Jouw moeder dus. Fijne moederdag gewenst!

De Eurokok: Ravioli in Amsterdam

1 jaar geleden | reageer |

10:00, Martin, de Eurokok, komt koken in de Hoofstraat in Amsterdam. Hij maakt deze week overheerlijke ravioli voor twee Amsterdamse studenten.

Wil je ook een keer koken met de Eurokok? Stuur ons een mailtje of bel: 020-8505152. Meer Eurokok-filmpjes vind je hier
  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit

Een jaar leven in Amsterdam in 365 dagen

1 jaar geleden | reageer

16:00, Wil je volgend jaar nog steeds weten wat je vandaag deed? Dan kun je natuurlijk elke avond een dagboekje bijhouden, maar dat is tijdrovend, saai en ouderwets. Het kan veel makkelijker en het duurt maar 1 seconde per dag! De Amsterdammer Stijn Oude Vrielink heeft een jaar lang elke dag 1 seconde van zijn leven gefilmd en het achter elkaar geplakt. Resultaat: Een prachtig filmpje met 365 hoogtepunten van 365 dagen uit zijn 32e levensjaar.     

Hilarische sms-blunders

1 jaar geleden | reageer

12:00, Gebruik jij autocorrectiefunctie op je smartphone? De één vindt het super handig, de andere vervloekt deze functie. Je weet wel, als het apparaat zelf gaat nadenken of je tijdens het typen van een berichtje spelfouten maakt. En deze vervolgens corrigeert. Of probeert te corrigeren, want het gebeurt ook vaak met woorden die wel kloppen. Wat weer tot vele hilarische gesprekken leidt. "hahaha" wordt omgezet in "Havana" of "Ik hou van jou" wordt opeens "Ik hou van Lot". Wat tot menig kapotte huwelijke heeft gezorgd. De allergrappigste 'text fails' worden verzameld op de site Damn You Autocorrect. Niet nieuw, maar nog dagelijks gevuld met grappige voorbeelden. "Penises calm me" in plaats van "Please call me" is het laatste voorbeeld van autocorrectie mislukkingen. Soms is het niet de schuld van de techniek, maar domweg menselijk falen. Zoals deze voorbeelden van de grootste 'sexting fails' aller tijden. SMS of Whatsapp flirt pogingen die jammerlijk mislukken. Vooral door naar verkeerde nummers te sturen. We hebben allemaal wel zo'n gênant moment meegemaakt, dat je denkt "NEEEEE!!!", net na het drukken op de verzendknop. Goed opletten dus. En hier wordt uitgelegd hoe je autocorrectie uitzet.

Een snelcursusje Haarlems voor beginners

1 jaar geleden | reageer

09:30, Vandaag proberen we jouw woordenschat te verbreden zodat je in het Haarlems bij alle 153.225 inwoners terecht kunt!

Begroetingen:
- Kom je een Haarlemmer tegen, dan noem je hem of haar een ''mug''. 
- Is die'' mug'' een gestoorde, dan is het ''een malloot, een mafketel of mafkees, een wous, een leip of een lierende gek''.


Uitgaan:
 - Een biertje is een ''vaasje'', maar voor een ''1 piek'' kom je ze in de kroeg niet meer tegen.
 - Nadat je ''naar de klote'' bent en ''zo blauw als een tientje'', kun je op straat beter geen ''juut'' van de politie tegenkomen. 

Eten: 
- Een gevulde koek is een ''vulkoek''. Je kunt het maar vast weten.
- Bij die ''vulkoek'' drink je natuurlijk een lekker sterk ''bakkie''.

Haarlem heeft de afgelopen tijd veel in de spotlights gestaan door de Harlem Shake. Naast de mooie taal en de mooie dansjes, is Haarlem zelf ook een prachtige stad.  

Kende je deze woorden al?
- Gruizig
- Heitje
- Wout
- Majem
- Kopkluiven

Eerdere edities van deze serie gemist?!
- West-Fries
- Volendams
- Amsterdams  

Jongetjes van 10 doet het versieren even voor

1 jaar geleden | reageer

13:21, Een beetje ouderwets is hij wel, maar het is toch grappig om te zien hoe een jongetje van tien de mannelijke studentenpopulatie even in zijn hemd zet:

Schermutseling

1 jaar geleden | reageer

08:38, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoogje naar dit bericht.

Welkom op het weblog

Niet al het nieuws is Nieuws. Soms zijn er ook kleinere weetjes die bij ons op de redactie binnenkomen. Die passen dan niet in onze nieuwsstroom maar ondertussen vinden we ze wel erg leuk. Actuele zaken uit de provincie, het internet of zelfs de rest van de wereld die we graag met jullie delen. Heb je een tip? Laat het ons dan vooral weten!

» Mail de redactie

(Advertentie)