Elektriciteitsclub-draadje los?

1 jaar geleden | reageer

11:06, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoogje naar dit bericht.

Niet elke vrouw ziet eruit als Barbie

1 jaar geleden | reageer

10:36, Eindelijk volop strandweer! Voor de één is dat flaneren op de boulevard met dat geweldige bikini lichaam. Voor sommigen is het toch vooral ongemakkelijk rondlopen. Komt allemaal door het ongezonde schoonheidsideaal van de vrouw wat wij in deze wereld hebben. Met Barbie als de ultieme verpersoonlijking hiervan.Grappig is dat er een trend ontstaat bij bepaalde kunstenaars om Barbie te bashen en een realistischer beeld te creëren. Zo hebben we de Barbie met een "echt" lichaam, gemaakt naar een model van de gemiddelde Amerikaanse vrouw. Een stuk voller dus. Een andere kunstenaar maakte de Barbie zonder make-up. Met puisten, rimpels en andere onvolmaaktheden. Dit weerhoudt niet iedereen ervan om toch op Barbie te lijken, zoals deze vrouw uit de Oekraïne die zich helemaal liet ombouwen daarvoor. Over creepy gesproken!

Zaterdag niks te doen? Check het Wieringer Vistival!

1 jaar geleden | reageer

13:44, In de zomer stikt het altijd van de dansfeesten in Noord-Holland, maar wat als je meer van de lekkere hapjes dan van de soepele pasjes bent? Dan heb jij aanstaande zaterdag mazzel, want de 4e editie van het Wieringer Vistival (goeie naam) dient zich aan. De haven van Den Oever wordt zaterdag omgetoverd tot een gezellige markt met een heus 'culi-plein', waar lekkerbekjes hun vislust kunnen botvieren. De kleintjes kunnen zich ondertussen vergapen aan het zeeaquarium of meedoen aan de kleurwedstrijd. Vissers en KNRM-vrijwilligers vertellen u graag alles over hun vak en als u geen zin meer heeft in vissige praatjes, dan ploft u neer op een terrasje waar lokale bands een optreden verzorgen. Vistastisch!

Een gouden combi: Humor en racefietsen....

1 jaar geleden | reageer

15:56, Op zaterdag 20 juli staat het radioprogramma Op de Planken geheel in het teken van toerfietsen, doping, geschoren benen, vouwfietsen.. en vooral: humor! Ja, want er mag ook wel eens gelachen worden tijdens de Tour de France, toch? Om alvast een beetje in de stemming te komen; bekijk hier het geweldige filmpje van Van Kooten & De Bie over wielrenner Karel van Loenen die in 1985 tot over zijn oren gedrogeerd het wereld-duur-record aanviel..... Op de Planken:
Elke zaterdag een lach en een traan. Een uurtje cabaret op de zaterdagmiddag tussen 13:00 en 14:00 uur met conferences en Nederlands repertoire. Luister hier nog eens een uitzending terug! Lees verder

Japanse Commercials: lachen, walgen en verbazen

1 jaar geleden | reageer

13:11, Soms, als je niks te doen hebt, zit je wezenloos te staren naar reclames op TV. Of kijken naar Tell Sell kan ook urenlang vermaak opleveren voor als je je hersenen niet wilt laten werken. Reclames kunnen daarentegen ook briljant zijn. Schattig, zoals bij de kleine Darth Vader voor een bekend automerk, waarvan de video een virale hit was. Of gewoon raar, zoals bij de Japanners. Wil je lachen, verbaasd zijn en soms walgen tegelijkertijd? Check dan deze video compilatie van de raarste Japanse commercials.

Beelden uit de provincie: vanuit de lucht en op de grond

1 jaar geleden | reageer

14:43, AMSTERDAM Vanaf de motor, vanuit de lucht en op de fiets. Sommige mensen maken prachtige beelden uit onze provincie. Deze motorrijder maakte een filmpje van een avondritje bij de Kop van Noord-Holland. Een mooi filmpje met een ondergaande zon, snelle muziek en een draaiende horizon.
Amsterdam is al prachtig vanaf de grond, maar vanuit de lucht stiekem nog mooier!
Vanaf Amsterdam-Zuid naar het centrum fietsen? Vergeet Google Maps en pak dit filmpje er gewoon bij. Vanwege de versnelde beelden zal je iets sneller moeten trappen dan normaal of het filmpje af en toe even op pauze zetten.    En sommige mensen vervelen zich echt en filmen hun hele autorit met een naar eigen zeggen "Onboard cam". Een filmpje van een half uur. Seriously?! Teveel ruimte op de geheugenkaart?
  Lees verder

Ex-dakloze Haarlemmer rijdt Tour van Doos tot Dak

1 jaar geleden | reageer |

14:00, Terwijl op dit moment de 100ste Tour de France in de Franse bergen in volle gang is, begint maandag vanuit Haarlem een wielrenner ook aan een bijzondere fietstocht: de Toer van Doos tot Dak. 

Ex-dakloze fietsenmaker Michel Fakkeldij (34) uit Haarlem rijdt de komende twee weken 650 kilometer van opvang naar opvang om geld in te zamelen voor het Leger des Heils. Fakkeldij was verslaafd en dakloos en is door het Leger des Heils in die tijd erg goed geholpen. Met deze fietstocht wil hij de organistatie bedanken.

Het getal 650 komt trouwens niet zomaar uit de lucht vallen. Fakkeldij legt uit: "Als je dakloos bent, kom je in een bureaucratische molen terecht en word je van hot naar her gestuurd. Zo liep ik de eerste keer dat ik dakloos werd in Haarlem voortdurend heen en weer van de gemeente naar de nachtopvang naar de Sociale Dienst en weer terug. Ik heb uitgerekend dat het in dat eerste jaar om 650 kilometer ging".

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je de route en meer informatie over de toer. De Rijdende Reporter van radio Noord-Holland ging vanochtend bij Michel langs. Beluister hieronder de reportage:
 
Lees verder

Hoe het voelt om als man zwanger te zijn

1 jaar geleden | reageer

10:00, Moeder worden is het mooiste wat er is. Horen wij als mannen onze vriendinnen of vrouwen zeggen. In deze geëmancipeerde wereld willen wij best wel proberen mee te leven met een zwangerschap. Goed nieuws dankzij de moderne techniek. Ook mannen kunnen nu ervaren hoe het voelt om zwanger te zijn en een baby te dragen. En dan op een minder pijnlijke manier dan het experiment dat Valerio en Dennis ondergingen in het BNN-programma Proefkonijnen.

Een paar reclame boys uit Argentinië bedachten samen met een luiermerk een 'baby simulator' riem. Dit apparaat simuleert de bewegingen van een baby in de buik van de moeder. Kijk naar deze video en zie hoe ontroerd de mannen zijn door zo één te zijn met hun vrouwelijke kant. Probleem is dat sommige mannen zich ook zwanger gaan gedragen. Twee zwangere mensen in huis, zou dat wel goed gaan? 

Baby turtles gaan los op het strand

1 jaar geleden | reageer

13:46, Schildpadden, in Noord-Holland kennen wij vooral de ruige machovariant, en hun hitsige broertje, maar binnen ons eigen koninkrijk komt ook nog een heel ander soort schildpad voor. Deze video laat zien dat er diep in de schulp van de schildpad nog best wat onschuld te vinden is. Het schattigste wat je vandaag gaat zien: Baby loggerhead turtles - Bonaire from Nathalia Castro on Vimeo.

Van Zuks Dus-verslaggever duikt de prut in

1 jaar geleden | reageer |

09:24, Zondag wordt in Schermerhorn weer de Prutmarathon gelopen. Onze Van Zuks Dus-verslaggever Ron doet ook een gooi naar eeuwige roem in het prutklassement. Maar dat vergt wel wat oefening. Prutkampioene Ellen Pronk uit De Goorn geeft hem een korte cursus Prutmarathon. RTV Noord-Holland doet drie uur lang live verslag van het modderspektakel zondag in Schermerhorn. 
  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit
Van Zuks Dus verslaggever Ron doet zondag ook mee. Prutkampioene Ellen Pronk uit De Goorn geeft hem een korte cursus Prutmarathon.

Sandalen, crocs en uggs: modemisdaad nr. 1

1 jaar geleden | reageer

11:17, AMSTERDAM Nee, Nederland staat nu niet bepaald bekend om de verfijnde smaak op het gebied van mode. Kleding moet vooral praktisch zijn, want ja, je moet er wel in kunnen fietsen.Daar valt dan misschien nog wel mee te leven. Ergerlijker wordt het als we het schoeisel van de Hollander in ogenschouw nemen. Want lieve mensen, wat loopt er toch een hoop wansmaak rond in dit land. Zo zijn er dus nog steeds mensen die zich er blijkbaar niet voor schamen om de deur uit te gaan op Uggs (zelfs mannen!). En wat te denken van die monsterlijke Crocs. Heel erg handig voor verpleegkundigen hoor, die dagelijks vele kilometers af moeten leggen op de linoleumvloeren van het ziekenhuis, maar laat het dan ook binnen de muren van die ziekenhuizen blijven. En wat is dat toch altijd met die sandalen? Met daarin sokken. Of misschien wel erger: gelakte teennagels. Brrr... Het wemelt er in dit land van en het lijkt allengs erger en ergerlijker te worden. Lees verder

Elke dag dezelfde outfit is niet suf

1 jaar geleden | reageer

10:00, We herinneren ons allemaal wel een stoffige natuurkunde- of biologieleraar uit onze jeugd. Zo eentje die je nooit vergeet door zijn saaie verhalen, maar zeker ook door zijn afschuwelijke kledingsmaak. Bril, snor, wollen trui met overhemd eronder en het beeld van de stereotype nerd is compleet.

Maar, nu komt het...nerds nemen de wereld over. Een leraar uit Amerika is een internetlegende geworden door veertig jaar hetzelfde te dragen op alle klassenfoto's. Mashable heeft alle foto's voor ons bij elkaar gezet. Veertig foto's van een ouder wordende man die altijd een bruine trui met polyester overhemd draagt.

Maar wie neemt hier wie in de maling? Deze inmiddels gepensioneerde Dale Irby is eigenlijk gymleraar en een hippe man. Hij heeft expres elk jaar hetzelfde outfit bij de klassenfoto's aangetrokken om deze grap op te bouwen. Check deze blog post voor meer fotograppen!

Creatief met karton

1 jaar geleden | reageer

14:00, Met een beetje mazzel zit je vandaag lekker buiten, maar mocht dat niet het geval zijn, hebben we toch iets zonnigs voor je in petto. Deze superschattige video bij de muziek van Benjamin Scheuer, is geheel gemaakt van kartonknipsels. Een betere bestemming voor je lege pizzadoos hebben wij nog niet gevonden! The Lion - Benjamin Scheuer/Escapist Papers from Radish Pictures on Vimeo.

Iedere zondag een mini-festival

1 jaar geleden | reageer

10:56, Geen tickets kunnen bemachtigen voor dat ene festival waar je zo graag heen wil? Niet getreurd. In Amsterdam vindt bijna elke zondag ‘Thuishaven’ plaats, een minifestival bij Dok 2013. Muziek, kunst en dans staan centraal.

Iedere donderdag wordt bekendgemaakt of de weersvoorspelling goed genoeg is om het festival door te laten gaan. Om het voor iedereen betaalbaar te houden, is de entreeprijs €10. Initiatiefnemer is Jordi van der Heij, die ooit begon als organisator van illegale housefeesten. Met ruim 5000 likes op Facebook lijkt Thuishaven inmiddels helemaal niet meer zo’n minifestival te zijn.

Geen zin in een festival op je luie zondag? Dan is het met een picknickkleedje prima vertoeven om de hoek van Thuishaven: het Westerpark.

Hobbelpaardpletter

1 jaar geleden | reageer

10:36, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoogje naar dit bericht.

Heeft de Surinaamse zangvogel van Jan Kooi de X-factor?

1 jaar geleden | reageer |

13:05, Vooral Surinaamse mannen pronken er vol trots mee. En dan hebben we het niet over hun vrouw, maar over hun kleine zangvogels. Ook Jan Kooi uit Purmerend is gek op Surinaamse zangvogeltjes. Dit weekend begint de zangcompetitie en Jan en zijn vrienden organiseren de laatste wedstrijd. Een demonstratie van de zangkunsten van een van Jans kampioenen.
  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit

Rijden? Over 10 jaar vliegen we allemaal met de auto

1 jaar geleden | reageer

10:53, Het is heel irritant, na je werk in de file staan, terwijl je niets liever wilt dan lekker snel thuis zijn. In de toekomst druk je op een knop en vlieg je er gewoon overheen. Dat gaan we wellicht nog meemaken. De TF-X, een soort combinatie tussen helikopter en auto, is de natte droom van elke minister van Verkeer en Waterstaat en gaat bijna in productie.

Oké, vliegende auto's bestonden al een tijdje. Meer dan tien serieuze modellen zelfs. Maar eigenlijk waren dat meer vliegtuigen dan auto's. Dat betekent dus eerst een vliegbrevet halen. De Terrafugia TF-X is een auto die je kan leren vliegen in slechts vijf uur. En de auto kan automatisch landen en parkeren. De makers voorspellen dat we over ongeveer tien jaar allemaal in zo'n ding vliegen. De droom om piloot te worden zou dus zo maar voor iedereen in vervulling kunnen gaan!

Neem een kijkje in de ruimte

1 jaar geleden | reageer

13:57, Dit is gaaf! Beelden van het ruimtevaartuig Cassini-Huygens, die in 2004 in de baan van Saturnus werd gebracht, zijn nu verwerkt tot een videospektakel in highdef. Wat je ziet zijn dus echte beelden uit de ruimte, geen cgi of andere beeldbewerkingstechnieken. Wij zijn er stil van: In Saturn's Rings First Official Teaser in 4K from Stephen van Vuuren on Vimeo.

Roeien met de piemels die je hebt

1 jaar geleden | reageer

13:58, Naakte mensen en goede doelen, het blijft een onweerstaanbare combinatie. En als het om homofobe pestkoppen gaat, mogen er nog best wat mensen met de billen bloot. Dit Britse roeiteam was helemaal klaar met het gelazer en besloot het lid bij het woord te voegen, of zoiets. (Sorry, we zijn enigzins afgeleid door al die mooie mannenbillen.) Enfin, onder de geinige naam 'Brokeback Boathouse' toonden zij hun kadetjes voor de goede zaak. Mocht u nou ook een hekel hebben aan het treiteren van de holebi medemens - of gewoon een stukje wc-muur over hebben - dan is de kordate kalender hier nog te bestellen. Zouden Louis van Gaal en Michael van Praag hun kleren wel netjes aanhouden, als zij drie augustus een rondje varen voor homo-acceptatie?

Vechten met je eigen spiegelbeeld

1 jaar geleden | reageer

10:00, De gemiddelde vrouw staat bij elkaar opgeteld zo'n vijf dagen per jaar voor de spiegel. Dieren zijn er echter niet zo dol op. Wat heet, die flippen gewoon als ze zichzelf in de spiegel zien. Altijd lachen, hoe katten, honden of vogels proberen te vechten met hun spiegelbeeld. Deze compilatievideo van dieren die in spiegels kijken is vijf minuten geweldige entertainment. 
Helemaal verwarrend is het voor de honden in deze populaire fotoreportage als zij in de spiegel kijken. Acht honden verkleed als hun baasjes op de foto. Ze zeggen weleens dat honden op hun baasjes lijken en dat heeft de fotograaf Sebastian Magnani wel heel letterlijk genomen.

Welkom op het weblog

Niet al het nieuws is Nieuws. Soms zijn er ook kleinere weetjes die bij ons op de redactie binnenkomen. Die passen dan niet in onze nieuwsstroom maar ondertussen vinden we ze wel erg leuk. Actuele zaken uit de provincie, het internet of zelfs de rest van de wereld die we graag met jullie delen. Heb je een tip? Laat het ons dan vooral weten!

» Mail de redactie

(Advertentie)