De clowns van Circus Sijm

1 jaar geleden | reageer |

10:10, Het Noord-Hollandse Circus Sijm bestaat 12,5 jaar. Reden voor Van Zuks Dus om eens een kijkje achter de schermen van het circus te nemen bij het muzikale clowns-echtpaar Jenny en Alan di Lello.

Meer Circus Sijm? Maak hier kennis met acrobaten Andrea en Jasmijn en hier met oprichter en directeur Alexander Sijm.
  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit

Who let the sharks out?

1 jaar geleden | reageer

09:44, Het is Shark Week op Discovery Channel! Altijd goed voor spectaculaire beelden op de televisie. De kans dat wij in Nederland door een haai worden opgevreten aan het strand is niet zo groot. Sterker nog, aanvallen van haaien op mensen komen wereldwijd helemaal niet vaak voor. Gelukkig hebben we de fantasie van de gemiddelde internetgebruiker nog om mee te doen aan dit thema. De tumblr blog van de week volgens Time Magazine is Sharks Make Movies Better. Haaienkoppen op allerlei filmposters gephotoshopped voor een hilarisch effect. Foto van het jaar is van deze Australische visserman, avonturier of gewoon gestoorde gek. Kruipt in het lichaam van een haai en snijdt zichzelf naar buiten. En badkleding van het jaar voor deze warme zomerdagen? De Sharkini, een bikini met het effect van een haaienbeet.

Zag jij hem aankomen?

1 jaar geleden | reageer

13:56, Push-up bh's zijn niet meer weg te denken uit de trukendoos van vrouwelijk Noord-Holland, of wacht eens even:

Lekker dagje om wolken te spotten

1 jaar geleden | reageer

11:02, Het is een goede wolkendag vandaag en gisteravond werden we ook al getrakteerd op grote, grijze onweerswolken met vette bliksemschichten. Noord-Holland is een walhalla voor wolkenspotters. Ja, je hebt vliegtuigspotters, vogelspotters, treinspotters, maar ook wolkenspotters!

De wolkenspotters hebben zich verenigd in een wereldwijd genootschap met de deftige naam; The Cloud Appreciation Society, oftewel het Wolken Waarderings Genootschap. Klinkt goed! Het genootschap heeft een uitgebreide site vol wolkenwetenswaardigheden, wolkenkunst, wolkenvideo’s en -foto’s. Ook heeft het een Facebookpagina waar je je wolkenfoto’s op kunt posten, een twitteraccount en natuurlijk een app!

De Cloudspotters app kost wel iets, maar dan heb je als wolkenliefhebber ook echt wel wat. Je vindt de app hier. Dus niet getreurd dat de zon voor nu even achter de wolken verborgen is. Pak je camera of smartphone en ga wolkenspotten. Wie weet wordt jouw foto wel ‘Cloud van de maand’!

De boot gemist...

1 jaar geleden | reageer

10:00, Stripheld Hallie Lama maakt elke week een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoog naar dit bericht en dit bericht.

Provincie uit de lucht: Haarlemse Waarderpolder

1 jaar geleden | reageer

12:07, Het derde filmpje in de serie 'provincie uit de lucht'. Dit keer vliegt de drone boven de Haarlemse Waarderpolder. Steeds vaker zie je filmpjes opduiken die gemaakt zijn door middel van een 'drone'. Dat is een onbemand luchtvaartuig die wordt bestuurd vanaf afstand. Eerder namen we een kijkje boven Enkhuizen en Velserbroek. Heb je zelf een filmpje gemaakt boven jouw woonplaats of heb je er één gevonden op YouTube? Tip ons via internet@rtvnh.nl! Lees verder

Word onzichtbaar voor muggen

1 jaar geleden | reageer

10:48, Oh nee, gevaarlijke tijgermuggen ontdekt in Nederland. Zomaar overgevlogen uit Azië of geïmporteerd om ons ellende te bezorgen. De verspreiding zal misschien wel meevallen met deze exotische mug, maar irritant zijn deze rotbeesten wel. De onlangs uitgevonden Kite Patch kan de wereld misschien wel van jeukende muggenbeten afhelpen. Wat heet, de kans bestaat dat het een stukje technologie is dat de wereld gaat veranderen. Denk aan malaria wat nog in veel landen heerst. Elke minuut gaat er een kind dood door de ziekte.....De Kite Patch is een sticker die je letterlijk onzichtbaar maakt voor muggen. Wauw, hoe dan? Muggen schijnen geen super goeie ogen te hebben en CO2 te detecteren die je als mens uitademt. Daarmee weet het beestje dat er lekker mensenbloed in de buurt is om aan te vallen. De sticker verspreidt chemicaliën die de CO2 onzichtbaar maken voor muggen waardoor ze niet eens weten dat je er bent. De sticker wordt eerst getest in Uganda en jij kan nog meedoen via Indiegogo. Bill Gates doet in ieder geval ook al mee!

Provincie uit de lucht: Haarlem en Velserbroek

1 jaar geleden | reageer

01 aug 2013, Het tweede filmpje in de serie 'provincie uit de lucht'. Dit keer stijgt de drone op in Velserbroek en gaat via Haarlem weer terug.Steeds vaker zie je filmpjes opduiken die gemaakt zijn door middel van een 'drone'. Dat is een onbemand luchtvaartuig die wordt bestuurd vanaf afstand. Eerder namen we een kijkje boven Enkhuizen. Heb je zelf een filmpje gemaakt boven jouw woonplaats of heb je er één gevonden op YouTube? Tip ons via internet@rtvnh.nl! De app-gebruikers kunnen via deze link het filmpje op hun smartphone of iPad bekijken.   Lees verder

Een vrouw versieren: hoe het niet moet

1 jaar geleden | reageer

01 aug 2013, Wij Nederlanders hebben al heel wat sociale experimenten op TV gebracht. Denk aan Big Brother of de vele programma's op BNN. Maar Amerikanen kunnen er ook wat van. Sinds Youtube en mobiele telefoons bestaan, kan iedereen wel een eigen sociaal experiment bedenken aan uitvoeren. De laatste die nu erg populair is op YouTube is simpel maar tegelijkertijd zo grappig. In 2 aparte video's vragen respectievelijk een niet onaantrekkelijke vrouw en een man vreemden op straat of ze seks willen hebben. Je raadt het al, bij de vrouw is iedereen wel een beetje verbaasd maar zegt bijna niemand 'nee' tegen het aanbod. Wel denken sommige gasten dat ze misschien beroofd worden of dat er een verborgen camera is, wat natuurlijk ook waar is. De video van de jongen is helemaal lachen, van de 100 pogingen lukt er geen één. In de meeste gevallen wordt hij gewoon uitgelachen of krijgt drinken over zijn hoofd heen gegoten. Het kan ook wel wat subtieler dan gewoon op de man, eh vrouw, afvragen hoor! Lees verder

Dingen die je vriend niet kan

1 jaar geleden | reageer

14:02, De zomervakantie is in volle gang, maar het regent als een gek. Wat kun je zoal verzinnen om jezelf te vermaken? Wat dacht je ervan om je vriendin of vrouw op te maken? Hoe moeilijk kan het zijn? Deze jongen doet een dappere poging, maar het resultaat doet toch enigszins denken aan de make-up gun van Homer Simpson:

Provincie uit de lucht: Enkhuizen

1 jaar geleden | reageer

13:21, Vandaag starten we op dit weblog de serie: provincie uit de lucht. Enkhuizen bijt het spits af. In de video zie je beelden van onder andere de karakteristieke Drommedaris.Steeds vaker zie je filmpjes opduiken die gemaakt zijn door middel van een 'drone'. Dat is een onbemand luchtvaartuig die wordt bestuurd vanaf afstand. Heb je zelf een filmpje gemaakt boven jouw woonplaats of heb je er één gevonden op YouTube? Tip ons via internet@rtvnh.nl! Lees verder

Video: treinritje door de provincie vanuit cabine

1 jaar geleden | reageer

13:59, Als kind heb je er vast wel eens van gedroomd: op de stoel van de machinist de trein besturen. Deze man mocht het doen. Althans, filmen. En ja hoor, vanwege werkzaamheden moest de trein omrijden. Gelukkig had de filmer genoeg accu en geheugen op zijn camera: de man legde de maar liefst twee uur durende reis van begin tot eind vast. Lees verder

Ook katten gaan op vakantie

1 jaar geleden | reageer

10:14, Stripheld Hallie Lama maakt elke week een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoog naar dit bericht.

Nieuwe tijgers bij Landgoed Hoenderdaell

1 jaar geleden | reageer

13:54, Deze week zijn er vijf nieuwe tijgers aangekomen bij Stichting Leeuw op Landgoed Honderdaell in Anna Paulowna.De stichting vangt wilde dieren op die door de nieuwe wetgeving niet meer in het circus mogen optreden. In totaal zitten er nu 24 grote katten bij Stichting Leeuw, waaronder tijgers, leeuwen, panters en een puma.

Komkommertijd!

1 jaar geleden | reageer

09:20, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie.

Gay Pride Amsterdam: de hoogtepunten

1 jaar geleden | reageer

16:53, De Gay Pride in Amsterdam: iedereen moet er weleens geweest zijn. Maar wat is er allemaal te doen? De hoogtepunten op een rij:Zaterdag 27 juli:
Ladz
Club Church. Van 22:00 tot 05:00 uur.
Het enige gay dansfeest voor lads, scallies, skaters, gabbers, sneaker- en sportswearboys in Nederland. Maandag 29 juli:
Officiële opening. Om 14.30 uur.
Hugo de Grootkade
Duo Wilde Orchidee komt (Irene Hemelaar & Paul Tijink), diverse sprekers waaronder Ellie Lust politiewoordvoerder en voorzitter Roze In Blauw A'dam, Josee Rothuizen oud medewerker Schorer, Movisie en geridderd: homo-emancipatiewerk. Er is een gezellige borrel na de opening. Donderdag 1 augustus:
Street Party Kick Off (gratis)
Bij het Homomonument.

Openluchtbioscoop
Nieuwmarkt, 21.00 - 23.30 uur. Vrijdag 2 augustus:
Roze rondvaart
Museum het Grachtenhuis: Herengracht 368, 13.00/14.00/15.00 uur
WeAreWarriors 4 Love Concert for PrideFund Zaterdag 3 augustus:
Botenparade
Amsterdamse grachten, Van 14.00 tot 18.00 uur.
Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de LHBTQ-gemeenschap is in Nederland. Zondag 4 augustus:
Gay Pride kerkdienst
Keizersgracht 566, kerk open vanaf 12.00 uur

Gay Pride Closing Party
Rembrandtplein, 14.00 - 22.00 uur
Officiële afsluiting van de Gay Pride.

Waar het hart van vol is?

1 jaar geleden | reageer

13:58, Laten we gewoon de warmte de schuld geven. Wij zijn tenslotte niet de enigen die last hebben van een hittegolf. Kijk zelf even wat deze mevrouw van het verkeersbericht wist te maken:

Wat?! Wandelen?!

1 jaar geleden | reageer

11:14, Iedere week tekent onze held Hallie Lama een grappig stripje over gebeurtenissen, situaties of uitspraken uit onze provincie. Deze week een knipoogje naar dit bericht

Wilde Beesten op Kantoor

1 jaar geleden | reageer

10:36, Fans van Animal Planet opgelet. Het is een beestenboel op Internet en menig kantoor. Zo is het online al lachen met de capriolen van katten en honden in vele YouTube filmpjes. Met Desk Safari is het allemaal nog wat wilder geworden. Meedoen met deze laatste Internet meme? Vindt een foto van een wild dier zoals een giraffe, leeuw of stokstaartje. Verschuif de positie op de monitor zo dat de kop buiten beeld valt. Kruip erachter met je eigen hoofd en met een beetje fantasie ben je een safari beest geworden! Weer eens wat anders.... of hebben we een zonnesteek opgelopen? Afijn, de beste Desk Safari foto's vindt je op Buzzfeed en de Tumblr blog van de bedenkers.

De beste parodievideos op de zomerhit van 2013

1 jaar geleden | reageer

14:07, De zomerhit van 2013 moet toch wel 'Blurred Lines' van Robin Thicke zijn. De zoon van 'Growing Pains' acteur Alan Thicke, oogstte niet alleen veel lof met zijn videoclip vol topless dansende dames, maar ook veel kritiek. Al snel kwam de parodietrein op stoom. In de ene, na de andere video, werden Thicke (en zijn vader) op de hak genomen. De video hieronder is het best gelukt. Volgens de maker wilde ze niet alleen de rollen omdraaien en de mannenlijven belachelijk maken, maar een 'gender swap' video neerzetten waarin iedereen zich vrij voelde om zo sexy te zijn als ze maar wilden:

Welkom op het weblog

Niet al het nieuws is Nieuws. Soms zijn er ook kleinere weetjes die bij ons op de redactie binnenkomen. Die passen dan niet in onze nieuwsstroom maar ondertussen vinden we ze wel erg leuk. Actuele zaken uit de provincie, het internet of zelfs de rest van de wereld die we graag met jullie delen. Heb je een tip? Laat het ons dan vooral weten!

» Mail de redactie

(Advertentie)