Thomas Dekker heeft kriebels bij rentree
06 jul 2011 14:54 | laatste update: 07 jul 2011 20:13
Thomas Dekker in Sint Niklaas in gesprek met verslaggever Stephan van de Pol van RTV Noord-Holland
Thomas Dekker in gesprek met verslaggever Stephan van de Pol van RTV Noord-Holland
Fotoserie (7)
SINT-NIKLAAS Met rugnummer 41, het nummer waarmee Rabo-kopman Robert Gesink rijdt in de Tour de France, heeft Thomas Dekker de kermiskoers van het Belgische Sint Niklaas gereden.

De 26-jarige wielrenner reed de wedstrijd uit en finishte als 70e. ,,Het is zalig weer renner te zijn'', zei hij aan de meet.

Dekker meldde zich ruim op tijd voor het criterium over 65 kilometer in het Waasland. De wielrenner werd opgevangen door een horde verslaggevers die getuigen wilden zijn van Dekkers eerste meters op de fiets sinds zijn schorsing van twee jaar.

EPO
De Noord-Hollander kreeg twee jaar geleden als lid van de Lotto-ploeg vlak voor zijn vertrek naar de Tour de France te horen dat bij een retrospectieve controle sporen van het strafbare dopingproduct EPO in zijn bloed waren aangetroffen. Dekker ontkende gebruik van het middel, maar gaf later toe wel degelijk naar EPO te hebben gegrepen.

Dekker start in Sint Niklaas in het shirt van Math Salden, een fietsenspeciaalzaak. ''Ik voel de kriebels. Ik heb weer hetzelfde gevoel als ventje van veertien toen ik met mijn ouders naar de koers ging. Hoge verwachtingen heb ik niet. Ik zie wel waar het schip strandt'', aldus de renner uit Dirkshorn.

Garmin
Dekker wordt in verband gebracht met Garmin, de ploeg die momenteel zo succesvol is in de Ronde van Frankrijk. Zo won gele trui-drager Hushovd een etappe en won Garmin de ploegentijdrit. Dekker zou zelfs al rond zijn met het team van Jonathan Vaughters, die dit overigens ontkent. Maar volgens ingewijden wacht de Amerikaan slechts met de officiële bekendmaking om de internationale wielerunie UCI niet te irriteren. De UCI wil dat ploegen terughoudend zijn bij het in genade aannemen van dopingzondaars.

Thomas Dekker voor zijn eerste wedstrijd na schorsing
Video: Stephan van de Pol
Thomas Dekker na afloop kermiskoers St. Niklaas
Video: Stephan van de Pol
Thomas Dekker eindelijk weer op de fiets
Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier

(Advertentie)

Heb je een tip?

Heb je een tip over een nieuws- of sportgebeurtenis in Noord-Holland? Laat het ons weten.

Mail de redactie

Meer nieuws over: thomas dekker