Adelaar vraagt opheldering van FC Chabab
30 mrt 2011 12:04 | laatste update: 30 mrt 2011 16:58
Mohamed Moussa
Chabab-voorzitter Mohamed Moussa
Foto: Pro Shots / Dwigth Rompas
AMSTERDAM Trainer Gerard Adelaar heeft in een gesprek met FC Chabab opheldering gevraagd over zijn vertrek na dit seizoen. Adelaar hoorde zondag van een verslaggever van RTV Noord-Holland dat zijn contract, ondanks de uitstekende resultaten in de hoofdklasse, niet wordt verlengd.

Volgens voorzitter Mohamed Moussa was Adelaar door miscommunicatie in het bestuur niet tijdig ingelicht. Dat was ook de reden dat de voorzitter niets voor de camera wilde zeggen. Dinsdagavond is daar na de training met de trainer over gesproken. Moussa: "Het heeft te maken met het financiële plaatje." Volgens Adelaar zit Chabab in 'zwaar weer' doordat enkele sponsors gestopt zijn.

"En als wat ik verdien teveel is dan zij het zo", zegt Adelaar die op sportpark Riekerhaven aan zijn eerste seizoen bezig is. "Het kwam allemaal heel ongelukkig over, maar zo gaat dat een beetje bij Chabab. Ik ga de rest van het seizoen mijn stinkende best doen om ze naar de topklasse te brengen."

Chabab hoopt binnen niet al te lange tijd een opvolger voor Adelaar te kunnen presenteren. "We zijn met vier, vijf mensen in gesprek", aldus Moussa die een terugkeer van oud-trainer Simon Ouaali onwaarschijnlijk noemt.

Adelaar houdt voor komend seizoen alle opties open. "Ik wil nog wel een of twee jaar door. Dat hoeft niet per se in de hoofdklasse te zijn. Het mag ook een tweedeklasser zijn die graag omhoog wil."

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier

(Advertentie)

Heb je een tip?

Heb je een tip over een nieuws- of sportgebeurtenis in Noord-Holland? Laat het ons weten.

Mail de redactie

Meer nieuws over: Amsterdam e.o.

Meer nieuws over: gerard adelaar