Autodief verstopt zich uren in het water
24 dec 2012 09:22 | laatste update: 24 dec 2012 14:04
Zoektocht autodief A7 Zuidoostbeemster
Foto: L. Derksen / DNP.nu
ZUIDOOSTBEEMSTER Een autodief heeft zich in de nacht van zondag op maandag urenlang verstopt in het water. De 32-jarige man uit Lelystad hoopte zo te ontsnappen aan de politie.

Rond 01.15 uur bleek een auto in het water langs de Zuiddijk te liggen. De bestuurder was nergens te bekennen. Al gauw bleek het om een gestolen auto te gaan. Een politiehelikopter met warmtecamera zocht een tijdje naar de bestuurder, maar zonder resultaat.

Pas tegen 04.00 uur werd een man uit het water gevist; hij had zich waarschijnlijk al die tijd in het water onder het viaduct van de A7 verstopt. De verdachte is aangehouden en bleek zwaar onderkoeld; hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie had de man om 01.00 uur autosleutels gestolen uit een woning aan de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster. De eigenaar hoorde zijn auto starten en waarschuwde de politie die op dat moment in de buurt was en meteen de achtervolging inzette. De verdachte reed met hoge snelheid de Zuiddijk op, maar verloor de macht over het stuur en belandde in een naastgelegen sloot. De man uit Lelystad vluchtte te voet verder de weilanden in.

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (1)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier