IJtunnel 8 weken dicht voor werkzaamheden
06 jul 2012 15:00 | laatste update: 06 jul 2012 15:21
IJtunnel
Foto: HFV Photo Services
AMSTERDAM De IJtunnel in Amsterdam, een belangrijke verbinding tussen het centrum en de noordkant van de stad, is vanaf vanavond acht weken lang gesloten voor vrachtwagens en personenauto's in verband met werkzaamheden. Tot 3 september mogen alleen bussen, taxi's en hulpdiensten door de tunnel.

De afgelopen drie zomers was de tunnel ook al dicht voor renovatie. Als alles volgens plan verloopt, voldoet de tunnel onder het IJ na afronding van de werkzaamheden aan de nieuwste Europese regels op het gebied van veiligheid.

De 45 jaar oude tunnel, de oudste van Amsterdam, krijgt tijdens de laatste renovatie onder meer zes extra nooddeuren, 71 extra vloeistofafvoerputten, stroever asfalt en een uitbreiding van het ventilatiesysteem. Tijdens de werkzaamheden blijft één tunnelbuis open voor openbaar vervoer, hulpdiensten met zwaailicht en sirene, taxi's en touringcars. Om de veiligheidsrisico's zo veel mogelijk te beperken, worden de voertuigen gedoseerd de tunnelbuis ingelaten en krijgen alle buschauffeurs instructies over hoe ze moeten handelen bij incidenten.

Auto's en vrachtwagens worden de komende 2 maanden omgeleid via de A10 (Zeeburgertunnel of Coentunnel) en de Schellingwouderbrug. Dagelijks maken ongeveer 50.000 automobilisten en honderden stads- en streekbussen gebruik van de IJtunnel. Vorig jaar sloot de IJtunnel ook al twee maanden voor werkzaamheden.

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier