Advies voor Wijk aan Zee: gaskraan dicht (update 17.30 uur)
24 mei 2012 10:51 | laatste update: 24 mei 2012 19:51
Gas Wijk aan Zee
Foto: DNP.NU
WIJK AAN ZEE Alle bewoners van Wijk aan Zee moeten hun gaskraan dicht draaien. Dit advies krijgen ze van netbeheerder Stedin, vanwege een grote gasstoring. De burgemeester heeft een noodverordening afgekondigd.

Sinds donderdagochtend 06.30 uur zitten 1200 woningen zonder gas. Er is geen direct gevaar. De storing is opgetreden in twee verdeelstations. De kans bestaat dat er onder hoge druk gas door de leidingen komt als de storing is verholpen.

Bewoners werden huis-aan-huis geïnformeerd door medewerkers van Stedin over de situatie. Ook moest gecontroleerd worden of de aansluiting goed is beveiligd tegen de hogere druk die op de buitenleidingen staat als het gas weer gaat stromen. Als dat niet zo is, kan er gas vrijkomen in de woning. De oorzaak van de storing is niet bekend. "We kunnen het gas er pas weer opzetten als we zeker weten dat alle kranen dicht zijn. Dat gaat lang duren, maar we willen geen risico nemen'', aldus een woordvoerder.

Met de noodverordening die de burgemeester heeft afgekondigd krijgen medewerkers van netbeheerder Stedin toestemming om zelf de gaskraan dicht te draaien in woningen waar niemand thuis is. Vanaf 17.00 uur mochten ze de woningen betreden. Dit gebeurt in aanwezigheid van een politieagent en een slotenmaker. Er wordt een bericht achtergelaten dat zij in huis zijn geweest. Het is van belang dat alle gaskranen dicht blijven totdat Stedin aangeeft dat het gas weer opengezet kan worden.

Inwoners kunnen een speciaal nummer bellen voor informatie: 0800-9009.

Inmiddels past de horeca in Wijk aan Zee zich razendsnel aan; overal roken de barbecues.

Verslag vanuit Wijk aan Zee 18.00 uur
INTERNET_GASLEK_-__
Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier