Schilderij Dirck Hals voor Frans Hals
11 apr 2012 12:16 | laatste update: 11 apr 2012 12:31
Frans Hals
Foto: RTVNH / Roderick de Veen
HAARLEM De Vereniging Vrienden van het Frans Hals Museum schenkt het museum het schilderij 'Musicerend gezelschap op een terras' van Dirck Hals, de jongere broer van Frans.

De vriendenvereniging bestaat 25 jaar en grijpt dit jubileum aan om het schilderij cadeau te doen. Het werk is een van de topstukken van de tentoonstelling De Gouden Eeuw viert feest, die tot en met 6 mei duurt. Daarna krijgt het doek een vaste plek in het museum.

Op het schilderij staan feestvierende jonge rijken. Dat was een nieuw onderwerp in de schilderkunst van de vroege Gouden Eeuw en een specialiteit van Dirck Hals. Typerend voor zijn werk zijn de vrolijke gezichtsuitdrukkingen en losse schildertrant. Het doek is gemaakt tussen 1620 en 1625.

De jubilerende Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum is één van de oudste en grootste verenigingen van museumvrienden in Nederland.

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier