Grote brand kassencomplex Heerhugowaard [update 12.00 uur]
05 mrt 2012 01:08 | laatste update: 05 mrt 2012 14:59
Brand kassen Heerhugowaard 4
Foto: DNP.NU
Fotoserie (4)
HEERHUGOWAARD In een kassencomplex aan de Oterlekerweg in Heerhugowaard is zondagavond rond 23.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. Het luchtalarm in de gemeente ging af.

In het bedrijf was veel plastic aanwezig, zoals plastic bakjes voor de plantjes en afdekfolie. Daardoor was er veel rookontwikkeling.

Ramen en deuren dicht
Inwoners van de Else van den Banlaan, Truus Schreuderplantsoen, Lotte Beesedijk, Tine Tammesplantsoen en Margaret Staalplantsoen in Heerhugowaard werd aangeraden om ramen en deuren tot 07.00 uur gesloten te houden. Mensen mochten daar eerder wel weer op straat om weg te gaan.

Elders mochten vanaf 05.00 uur ramen en deuren weer open. De bewoners van twee woningen in de directe omgeving zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Schadelijke rook
Volgens de gemeente zijn bij de brand grote hoeveelheden schadelijke rook vrijgekomen. Deze rook is hinderlijk en kan irritaties veroorzaken in keel, neus en ogen. Mensen die op de grond verbrandingsresten vinden, wordt geadviseerd deze met handschoenen op te ruimen. Ook wordt aangeraden geen tuingroenten op te eten in gebieden waar zichtbare asdeeltjes zijn geland.

BRAND HHW VOOR INTERNET - EIGENAAR EN OVERBUREN
I STAND UP BRAND HEERHUGOWAARD -
I BRAND KASSEN HEERHUGOWAARD

Grote brand in bedrijf in Heerhugowaard
De eigenaar doet verslagen zijn verhaal
Locoburgemeester Jan Willem De Boer over de snelheid van alarmeren
Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier