Nederlands honkbalteam op medaillekoers
12 okt 2011 18:11 | laatste update: 12 okt 2011 21:44
Rob Cordemans 2:1
Foto: Pro Shots/Kay in't Veld
Fotoserie (2)
CHITRE Het Nederlands honkbalteam verrast vriend en vijand op het wereldkampioenschap in Panama. De mannen van oranje versloegen afgelopen week grootmachten als de VS, Japan en Panama en lijken nu serieus op weg naar een medaille op het wereldkampioenschap.

Het honkbalteam kent een grote Noord-Hollandse bijdrage met spelers van Pirates, Pioniers en Kinheim. Wesley Connor van Amsterdam Pirates heeft ervoor gekozen niet met oranje mee te doen vanwege zijn studie, soms baalt hij daar een beetje van. "ja dit zijn natuurlijk de leuke momenten. Misschien dat ik weer mee ga doen als ik klaar ben met studeren, als ze me dan nog willen."

Volgens Connor is het geen geluk dat Nederland zo goed presteert op het WK. "Het is niet eenmalig dit. Ze staan erg goed te ballen en het niveau van het Nederlandse honkbal is de laatste jaren enorm omhoog gegaan."

Nederland staat op de tweede plaats in de finalegroep achter Cuba. Nederland heeft al gewonnen van Japan, Verenigde Staten, Zuid Korea, Panama, Puerto Rico, Griekenland en Taiwan. Canada was met 5-4 net even te sterk. Als het Nederlands team woensdagavond wint van Australië komt het podium heel erg dichtbij.

Piratesspeler Wesley Connor over het Nederlands honkbalteam
Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier