Keith Bakker aangehouden voor misbruik
26 apr 2011 14:23 | laatste update: 26 apr 2011 15:40
Keith Bakker
Foto: ANP / Freek van Asperen
AMSTERDAM De verslavingsdeskundige Keith Bakker is dinsdagochtend aangehouden in Amsterdam. Dat heeft zijn advocaat Bram Moszkowicz bevestigd.

Bakker kwam onlangs in opspraak nadat voormalige cliënten hem hadden beschuldigd van seksueel misbruik. De antiverslavingstherapeut, zelf ooit verslaafd aan drank en drugs, meldde zich volgens afspraak dinsdagochtend samen met zijn advocaat bij de politie; die hield hem vervolgens aan. Sinds zijn aanhouding wordt hij verhoord op het hoofdbureau van de politie in Amsterdam. Bakker blijft voorlopig vastzitten, aldus een woordvoerder van de politie.

Bakker zou zich aan diverse meisjes hebben vergrepen, zo luiden de beschuldigingen. Sommige cliënten overnachtten bij hem thuis, waar Bakker in hun bijzijn langs pornokanalen zou hebben gezapt. Bakker heeft deze aantijgingen altijd ontkend. De commotie was voor de NCRV reden om de derde serie van Bakkers tv-programma Family Matters niet uit te zenden. Zijn bedrijf ging eerder dit jaar failliet.

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier