Weer brand in duinen bij Bergen
18 apr 2011 12:04 | laatste update: 18 apr 2011 18:08
Brand Bergen 18 april
Foto: DNP.NU/Hans Vrenegoor
Fotoserie (3)
BERGEN In de duinen bij Bergen heeft aan het eind van de ochtend wederom een grote brand gewoed.

In de buurt van de Zwarteweg (in de buurt van Il Primo) troffen docenten van de politie-opleiding rond 11.20 uur twee brandhaarden aan. Zij probeerden het vuur uit te trappen en wallen van aarde op te werpen rondom de branden. Anderhalf uur later was de brandweer, die met groot materieel uitrukte, het vuur meester. De branden in het duingebied hebben voor weinig schade gezorgd. In totaal gaat het om zo'n 500 vierkante meter duin dat door het vuur is getroffen.

Het duingebied tussen Bergen en Schoorl wordt sinds augustus 2009 geteisterd door branden waarbij inmiddels al vele honderden hectaren aan natuurgebied in vlammen zijn opgegaan. Bij elke brand gaan de autoriteiten uit van brandstichting en ook al wordt er naarstig naar de dader(s) gezocht, resultaat blijft vooralsnog uit. Alleen al de afgelopen weken wist de brandweer meerdere kleine duinbrandjes in de kiem te smoren. 

Opnieuw brand in duinen bij Bergen
I BRAND BERGEN 18 APRIL
Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier