Jager schiet moedervos dood, drie babyvosjes wees
23 mei 2013 17:05 | laatste update: 28 mei 2013 13:38
Vosjes
Foto: Gerrit Zant/Stichting De Toevlucht
Fotoserie (2)
SCHERMERHORN In Schermerhorn is deze week een nest jonge vosjes gevonden. Het zijn wezen want de moeder van de jonge vossen is doodgeschoten door een jager.

De vosjes hadden nog zeker een maand bij hun moeder moeten blijven. De diertjes waren er slecht aan toe en zijn ondergebracht bij een opvang in Amsterdam.

De vos is een beschermde diersoort, maar zodra het schade aanricht, zoals het opeten van kippen of tamme konijnen, mag het dier toch worden afgeschoten.

Reactie provincie Noord-Holland
"Naar aanleiding van een melding van een mevrouw van de Dierenambulance zijn twee handhavers van de provincie gisteren ter plekke gaan kijken in de Mijzenpolder. Het bleek inderdaad om een vos te gaan die overdag geschoten was. Ze hebben de mevrouw uitgelegd dat geen sprake was van een overtreding gezien de landelijke wetgeving die op vossen van toepassing is", aldus de provincie in een reactie.

Bedreiging
De vrouw voelde zich bedreigd door de handhavers, liet zij weten aan RTV N-H en durfde daarom ook niet voor onze camera te verschijnen. "Een van de handhavers die met de mevrouw heeft gesproken, heeft vandaag contact opgenomen met de Dierenambulance om haar excuses aan te gaan bieden voor de manier waarop het gesprek overgekomen kan zijn. Zij bleek helaas niet aanwezig. Binnenkort neemt hij weer contact op", aldus de provincie in een reactie.

Jouw foto bij dit bericht?
Heb je een goede foto gemaakt die hoort bij dit bericht? Stuur 'm naar ons toe en wellicht wordt jouw foto aan dit artikel toegevoegd.
Nu mijn foto uploaden

Reacties (0)

Log in om een reactie achter te laten. Nog geen account, Registreer hier